Kimči je vhodné nejen jako příloha, proto budeme aktualizovat velmi chutné a zajímavé recepty, které je možno z kimči připravovat.
Tato jednoduchá zdravá svačinka je velmi nenáročná na přípravu.
Uvaříme rýži, na talíř připravíme plátky mořské řasy, dáme vrstvu rýže, vrstvu kimči, zabalíme a můžeme konzumovat :-)
Na 24 placek potřebujeme.
V míse smíchat všechny ingredience na omáčku a dát stranou (budete ji mít asi 1 1/3 hrnu).
Do mísy vložit vymačkané brambory, slité Kim Chi, mouku, zelené šalotky a vše dobře promíchat.
Do rozehřáté pánve přidat olej a nechat ho rozpálit. Do dlaně vložit 4 lžíce smíšeniny na placky a vytvořit z ní pevně kouli. Smáčknout na dlani na asi na 6.5cm placku a osmažit ji po obou stranách (asi 4 min. na každé) do křupava a zlatohněda. Pokračovat se smažením ostatních placek.
Placky podávat potřené 2 lžičkami omáčky.