Recepty
jak vařit s kimči

Kimči je vhodné nejen jako příloha, proto budeme aktualizovat velmi chutné a zajímavé recepty, které je možno z kimči připravovat.

1) Jarní recept

Výsledek

kimči s mořskou řasou a rýží

Potřebné suroviny

  • kimči
  • rýže
  • mořská řasa

Postup přípravy

Tato jednoduchá zdravá svačinka je velmi nenáročná na přípravu.
Uvaříme rýži, na talíř připravíme plátky mořské řasy, dáme vrstvu rýže, vrstvu kimči, zabalíme a můžeme konzumovat :-)

2) Korejské bramborové kimči placky

Výsledek

Korejské bramborové kimči placky

Potřebné suroviny

Na 24 placek potřebujeme.

    Omáčka:
  • 3/4 hrnku na jemno posekaných zelených šalotek
  • 6 lžic sójové omáčky (nejlépe korejské)
  • 3 lžíce na sucho opraženýcj sezamových semínek
  • 3 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce cukru
  • 2–3 lžičky rozemnutého česneku
  • 1 lžička na jemno posekaného čerstvého zázvoru
    Placky:
  • 900g nastrouhaných a vymačkaných brambor
  • 210g Kim Chi slitého
  • 1 vejce
  • 2 lžíce polohrubé mouky
  • 2 lžíce posekané zelené šalotky
  • rostlinný olej na smažení podle potřeby

Postup přípravy

V míse smíchat všechny ingredience na omáčku a dát stranou (budete ji mít asi 1 1/3 hrnu).
Do mísy vložit vymačkané brambory, slité Kim Chi, mouku, zelené šalotky a vše dobře promíchat.
Do rozehřáté pánve přidat olej a nechat ho rozpálit. Do dlaně vložit 4 lžíce smíšeniny na placky a vytvořit z ní pevně kouli. Smáčknout na dlani na asi na 6.5cm placku a osmažit ji po obou stranách (asi 4 min. na každé) do křupava a zlatohněda. Pokračovat se smažením ostatních placek.
Placky podávat potřené 2 lžičkami omáčky.